Pohled na střechu továrny pokrytou tisícovkami čerstvě uříznutých žraločích ploutví se naskytl hongkongštím ochráncům přírody. Žraločí ploutve se používají k přípravě polévky, která je Asiaty považována za delikatesu, jež je často podávána na luxusních banketech v Číně. Tento druh obchodu je barbarský a to především proto, že ploutve se řežou živému žralokovi, který je následně opět vhozen zpátky do moře a ponechán svému osudu.
Podle odhadu jednoho z aktivistů se na střeše suší kolem 15 000 až 20 000 ploutví, které jsou pravděpodobně nachystány na oslavy lunárního Nového roku (letos se konají 10. února). Jeden z největších trhů se žraločími ploutvemi na světě se nachází právě v Hongkongu. Dříve obchodníci sušili ploutve na chodnících, nyní však, kvůli hněvu veřejnosti, tak činí na střechách, mimo oči široké veřejnosti.
V posledních letech byly kampaně ochránců přírody vcelku úspěšné, když se velké hotelové řetězce rozhodly vypustit tuto pochoutku ze svých jídelníčků a letecká společnost Cathay Pacific přestala v září přepravovat žraločí ploutve svými nákladními letadly.
Ačkoli poptávka po žraločích ploutvích v Hongkonku nepopiratelně klesá, v Číně naopak roste. Ročně je zabito kolem 73 milionů žraloků, kilogram sušených ploutví seženete v Hongkongu až za 10 000 hongkongských dolarů tj. v přepočtu cca 25 000 Kč, miska polévky se pak prodává za více než 1000 hongkongských dolarů tj. cca 2 500 Kč.